mening savatim

Savatingiz boʻshga oʻxshaydi

Keling, uni to'ldiramiz, shunday emasmi?

Do'konga

mening savatim

Savatingiz boʻshga oʻxshaydi

Keling, uni to'ldiramiz, shunday emasmi?

Do'konga

Kirish uchun

Hisobingiz yo'qmi?Roʻyxatdan oʻtish

Roʻyxatdan oʻtish

Hisobingiz bormi? Kirish uchun

QO’ZIQORIN PISHIRISHNING UMUMIY TAMOYILLARI

griby-nas-eshhe-ne-zametili

Qo’ziqorinli taomni mazali qilish uchun nafaqat yuqori sifatli qo’ziqorin xom ashyosiga ega bo’lish, balki qo’ziqorinlar qaysi mahsulotlar bilan birlashtirilganligini bilish ham muhimdir. Shuni esda tutish kerakki, yangi qo’ziqorin idishlarining ta’mi birinchi navbatda tabiiy qo’ziqorin hidi bilan belgilanadi. Shuning uchun qo’ziqorin sho’rvalariga, souslarga va qovurdoqlarga qora qalampir, Reyhan, koriander, chinnigullar va doljin kabi kuchli ziravorlarni qo’shish istalmagan. Aksincha, sarimsoq va piyoz, dafna yaprog’i, arpabodiyon va maydanoz kabi ziravorlar va baharatlı sabzavotlar qo’ziqorin bilan yaxshi ketadi.

Qo’ziqorinlarda deyarli shakar va kislota yo’qligi sababli, ularni smetana, tomat pastasi yoki yangi pomidor, shuningdek quruq oq sharob bilan pishirish jarayonida ozgina kislotalash har doim yaxshi fikrdir.

 

Qo’ziqorin soslari odatda go’sht va baliq idishlari bilan xizmat qiladi. Qoidalarga ko’ra, ular faqat qo’ziqorin bulonida tayyorlanadi. Buning uchun eng yaxshisi quritilgan porcini qo’ziqorinlarining konsentrlangan damlamasidir. Qo’ziqorin sousining yana bir majburiy komponenti-bu passerovka (qovurilgan un).

 

Qo’ziqorinlarning o’zlari uchun eng yaxshi garnitür, albatta, kartoshka, lekin guruch, grechka va makaron ham yaxshi ishlaydi.

Qo’ziqorinlarni pishirmoqchi bo’lganingizda, ularning mevali tanalari og’ir, kam to’yimli oziq — ovqat ekanligini juda yaxshi tasavvur qilishingiz kerak, bu vakolatli yondashuv bilan engil va to’yimli bo’lishi mumkin. Shu nuqtai nazardan, qo’ziqorinlar juda katta miqdordagi energiyani o’z ichiga olgan neftga o’xshaydi, ammo, afsuski, tanaga umuman singib ketmaydi.

Категория: Blog