mening savatim

mening savatim

Kirish uchun

Hisobingiz yo'qmi?Roʻyxatdan oʻtish

Roʻyxatdan oʻtish

Hisobingiz bormi? Kirish uchun

Bizning o’rmonlarimizning ko’rinmas qora Chanterelle

chernaya-lisa

Bir necha hafta oldin yozgi uyga bir savat qora chanterelles olib kelganimda, qo’shnim hayron bo’lib qaradi: “chanterelles? Qora? Men ularni bu erda hech qachon ko’rmaganman.” Va u biz kabi u erda 35 yil yashaydi.

Va bu qo’ziqorinlarni o’tkazib yuborish ajablanarli emas — bizning Shimoliy kengliklarimizdagi qora chanterelles qayin axlati bilan nam aralash o’rmonlarda o’sishni afzal ko’radi, uning fonida ular deyarli ko’rinmas – hatto katta oilalar va jodugar doiralari.

Sariq chanterelles qo’ziqorin yig’uvchilarni quvnoq chaqirsin, aralash o’rmondagi boshqa qo’shnilar — qo’ziqorinlar quyuq barglar ostidan qor-oq shlyapalarni ko’rsatsin. Qora chanterelles yashirishni yaxshi ko’radi. Faqatgina istisno, agar ular yashil moxning butunlay tozalangan chetiga yugurishsa, u erda ular yanada aniqroq.

Ammo qora chanterelles-qiziqarli va nozik qo’ziqorin. Quritilgan shaklda ular quritilgan mevalar bilan aralashtirilgan qo’ziqorinlarning kuchli, qalin va hatto og’ir hidiga ega bo’ladi.

 

Frantsiyada ular “o’lim quvurlari” deb nomlanadi va baland oshxonada truffle va Morels bilan birga iste’mol qilinadi. Va biz ular bilan koreys sabzi, risotto, kotlet va hatto Lingonberry sharbati, archa, bibariya va dengiz tuzi bilan biftek uchun noyob qattiq erkak qo’ziqorin murabbo tayyorladik.

Biroq, retsept Musrooms restoranini o’g’irladi va u erda siz ham sinab ko’rishingiz mumkin. G’azablangan minglar uchun.

Категория: Blog